Design vector created by macrovector_official - www.freepik.com

Γνωρίστε την ομάδα

Εδρευουμε στη Θεσσαλονικη απο το 1984.

Αθανάσιος Ξανθόπουλος

Φυσικοθεραπευτής

+306971635796
Με λίγα λόγια...
Φυσικοθεραπευτής ειδικευμένος στην Ορθοπεδική και στη σπονδυλική στήλη, μετεκπαιδευθείς στο Λονδίνο σε δημόσιο νοσοκομείο και ιδιωτική κλινική. Προσεκτικός και ακριβής στην εργασία του. Ενθαρρυντικός, αλλά "δε χαϊδεύει τα αυτιά" κανενός.

Γεώργιος Ξανθόπουλος

Ορθοπεδικός χειρουργός

+306974977966
Με λίγα λόγια...
Ορθοπεδικός χειρουργός ειδικευθείς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και μετεκπαιδευθείς στην Ορθοπεδική Κλινική St. Anna Hospital, στην Herne της Γερμανίας. Τέως φυσικοθεραπευτής μετεκπαιδευθείς στο Λονδίνο σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Πάντα αναλυτικός και υπομονετικός, θα εξηγήσει ό,τι χρειάζεται, ώστε ο ασθενής να κατανοήσει το πρόβλημά του.

Σοφία Λορκίδου

Φυσικοθεραπεύτρια

+306979362263
Με λίγα λόγια...
Φυσικοθεραπεύτρια γνωστική και χαμογελαστή. Ειδικευμένη στην Ορθοπεδική. Κοινωνική και συμπονετική, πάντα με πρόθεση να βοηθήσει. Η κινητήριος δύναμη του εργαστηρίου μας από το 1984. Φροντίζει για όλους και για όλα.

Η φιλοσοφία μας

θεμελιωμενη και σταθερη απο την αρχη.
Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην προσφορά.
Προσέφερε ό,τι καλύτερο, και θα λάβεις ό,τι καλύτερο

Η ηθική ικανοποίηση που λαμβάνουμε καθημερινά, από την θετική πρόοδο που παρατηρείται στα περιστατικά μας, είναι ανεκτίμητης αξίας. Οι ευχές που ακούμε συχνά, η ένδειξη εμπιστοσύνης, η προσοχή στις συμβουλές μας, η υπομονή και επιμονή στη θεραπεία, και ενίοτε...οι πίτες, τα κουλουράκια, τα κεράσματα ή οτιδήποτε άλλο φέρει κανείς προς ευχαρίστηση, αποτελούν για εμάς την καθημερινή δύναμη να συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο έργο μας. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν ο ασθενής θυμάται ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και συντελεί με τη σειρά του στην ανθρώπινη πλευρά της σχέσης μας, και δεν προσκολλάται μόνο στην επαγγελματική.

Πιστεύουμε στην ελεύθερη επιλογή.
Κάνε τον κόπο να ακούσεις τι γνωρίζω για τη περίπτωσή σου. Αξίζει! Και μετά αποφάσισε...

Αρκετά συχνά ακούγεται αυτή η φράση μέσα στο εργαστήριο μας. Πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, πόσο μάλλον όταν αυτή στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Ωστόσο, δε δύναται να εξηγήσουμε σε κάποιον όλα αυτά που θέλουμε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου. Ένας ασθενής θα έχει πλήρη εικόνα του φυσικοθεραπευτή ή ιατρού του, όταν τον επισκέπτεται, όταν μιλάει μαζί του και πραγματικά, ενδιαφέρεται για τη λύση του προβλήματος του. Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι νοιάζονται μόνο αν κάποιος είναι συμβεβλημένος με τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία και πόσο κοστίζει η θεραπεία. Τα πάντα και παντού κοστίζουν...φροντίστε μόνο να μην είναι εις βάρος της υγείας σας!

Θεωρούμε ότι ο ασθενής έχει δικαίωμα να γνωρίζει.
Με ενδιαφέρει να γνωρίζεις τι ακριβώς έχεις, πως προκλήθηκε, πως αντιμετωπίζεται και πως προστατεύεται.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ορίσουμε, αρχικά, την αιτία του προβλήματος• να περιγράψουμε τι συνεπάγεται και πως χωρίζονται τα συμπτώματα σε πρωτογενή (άμεσα) και δευτερογενή (έμμεσα)• να εξηγήσουμε τον μηχανισμό κάκωσης, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η βλάβη κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας• να προτείνουμε μία συγκεκριμένη θεραπεία και να αναλύσουμε πως συμβάλει αυτή στην επούλωση του προβλήματος• και τέλος, να συμβουλέψουμε βάσει των γνώσεων και της εμπειρίας μας έναν ασφαλέστερο τρόπο ζωής για κάθε επάγγελμα και εργασία στο σπίτι.

Φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς στον λόγο μας.
Δεν υποστηρίζουμε απλώς ότι αποκαθιστούμε ένα πρόβλημα, το αποδεικνύουμε.

Προσεγγίζουμε ένα πρόβλημα στην αιτία του, όχι στο σύμπτωμα του. Αυτό αφορά κυρίως στις ορθοπεδικές παθήσεις, μη ιδιοπαθείς, που έχουν προκληθεί μεταγενέστερα στην ενήλικη ζωή από τραυματισμό. Για παράδειγμα, δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ ότι αντιμετωπίζουμε την αιτία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά ευθαρσώς λέμε ότι αντιμετωπίζουμε την ισχιαλγία, την οσφυαλγία, την αυχεναλγία, την κεφαλαλγία, και άλλα πολλά. Έτσι, και σε συνέχεια των λεγομένων της προηγούμενης παραγράφου, γνωστοποιούμε στον ασθενή την παθολογία ενός προβλήματος, εξηγούμε τις δυνατότητες από τη δική μας πλευρά ως φυσικοθεραπευτές και έπειτα, οργανώνουμε τα προγράμματα θεραπείας.

Στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή αποκατάσταση.
Άλλο θέμα το "αισθάνομαι καλά", άλλο το "είμαι καλά".

Συνηθίζεται στα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας να αναγράφονται 10 συνεδρίες για οποιοδήποτε πρόβλημα. Άλλο θέμα, λοιπόν, αποτελεί η γραφειοκρατία, και άλλο η υγεία! Δεν είναι το ίδιο η αποκατάσταση της δισκοκήλης με την ανακούφιση της οσφυαλγίας. Δεν είναι το ίδιο η αποκατάσταση του ευθειασμού της οσφυϊκής μοίρας με το "πιάσιμο της μέσης". Αναφερόμενος βέβαια σε πολύ βαριά περιστατικά, πολλοί ασθενείς μετρούν τις συνεδρίες μία-μία, περιμένοντας θαύματα από την μία μέρα στην άλλην. Λυπούμαστε, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Δε μπορούμε ένα πρόβλημα 30 ετών να το αποκαταστήσουμε στο 100% (όπως θέλουμε) εντός 10 συνεδριών. Αν σας έχουν πει κάπως διαφορετικά, να το προσέξετε! Έχει μεγάλη διαφορά το "αισθάνομαι καλά" με το "είμαι καλά". Στην πρώτη περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι παροδικά, ενώ στη δεύτερη, είναι μόνιμα.